Laag btw-tarief tot eind 2014

Geplaatst op 14 oktober 2013, door in Ondernemen

Het lage 6 procent btw-tarief voor renovatie en energiebesparing blijft van kracht tot eind 2014. Dat is één van de zaken die kabinet, SGP, ChristenUnie en D66 zijn overeengekomen.

De tijdelijke verlaging zou aanvankelijk op 1 maart 2014 aflopen. Op dat moment zou het hoge tarief van 21 procent weer gaan gelden. Inmiddels is duidelijk dat dit heel 2014 6 procent blijft. Van toepassing op renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar, met uitzondering van materialen.

Omzetstijging

De afgelopen maanden heeft onder meer Bouwend Nederland zich sterk gemaakt voor verlenging van deze maatregel. Niet alleen omdat de bouw in zwaar weer verkeert, maar ook omdat deze maatregel in lijn zou liggen met het zojuist afgesloten Energieakkoord.

“Het lage btw-tarief geeft veel nieuwe woningeigenaren en corporaties de mogelijkheid om hun woningen te verbouwen, renoveren en vooral energiezuiniger te maken”, aldus voorzitter Maxime Verhagen van de brancheverenging. “De bouw krijgt daardoor niet te maken met een omzetdaling van 40 miljoen euro, maar juist met een omzetstijging van 360 miljoen. Dat levert ook weer 3000 banen op.”

Lastenverzwaring

Ondernemers staan wel lastenverzwaringen te wachten. De accijnsverhoging gaat door, de motorrijtuigenbelasting en de waterleidingbelasting gaan omhoog. De afvalbelasting keert terug. De voorgenomen bezuiniging op de zelfstandigenaftrek, die zelfstandigen, eenmanszaken en v.o.f.’s raakt, is wel van de baan.

Tags
, ,

Ook reageren?

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Je e-mailadres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*
*
*

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven