#Bedrijfsvoering

2017 helaas een droevig jaar

Het einde van het jaar nadert. Tijd om op 2017 terug te blikken. Ook voor ons. Als organisatieadviesbureau komen wij tevens in beeld wanneer een ondernemer is overleden. Normaal hebben wij één keer per jaar zo’n traject; dit jaar helaas drie keer.

Onze belangrijkste taak is dan veelal het begeleiden van de partner van de overleden ondernemer in het aansturen van de onderneming. Vaak eindigt dit uiteindelijk in de verkoop van het bedrijf.

Wat valt ons elke keer, en ook dit jaar, weer op? De gemiddelde ondernemer heeft het ronduit slecht geregeld in het geval hij of zij komt te overlijden. De fiscale constructie is hiervoor niet op orde en/of juridisch is een en ander slecht of zelfs niet geregeld.

Wist u dat 1 op de 6 personen die nu 40 jaar oud zijn de pensioengerechtigde leeftijd niet gaat halen? En dat geldt natuurlijk ook voor ondernemers. Dus doe uzelf, maar vooral ook uw nabestaanden, een plezier en beoordeel uw huidige situatie eens goed. Kijk of die voldoet aan alle eisen voor het geval dat.

Met een bedrijfsrisicoanalyse brengt u de risico’s in kaart en wordt duidelijk welke maatregelen genomen moeten worden, zodat het voor uw nabestaanden WEL goed geregeld is. Bij deze bent u van harte uitgenodigd op ons kantoor in Amersfoort om daarover eens van gedachten te wisselen.

We wensen u fijne en vooral ook gezonde feestdagen toe. Ook in het nieuwe jaar houden we u graag weer op de hoogte van wat we zoal meemaken.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.