Partnercontent
#Bedrijfsvoering

4 Redenen om het energieverbruik van jouw bedrijf te monitoren

In de ondernemingswereld zijn we op steeds groter schaal bezig met specifieke milieudoelstellingen. Of het nu gaat om het aanspreken van een doelgroep die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft of om simpelweg efficiënter om te gaat met de kosten, een effectief energiebeheer voor jouw bedrijf kent belangrijke voordelen. Bovendien hebben recente ontwikkelingen het gemakkelijker en belangrijker dan ooit gemaakt om een efficiënt energiebeheer voor jouw bedrijf te realiseren. Waarom zou je het energieverbruik van jouw bedrijf monitoren? In dit artikel sommen we vijf voordelen op van het monitoren van het energieverbruik van jouw bedrijf.

1. Krijg meer controle over het energieverbruik

Toezicht houden op het energieverbruik van jouw bedrijf is uiterst belangrijk als het gaat om het besparen van energiekosten, maar om te bepalen waar je kunt besparen, is het belangrijk om na te gaan waar je het meest verbruikt.

Wanneer je dit hebt gedaan, kun je voor energiebesparende maatregelen kiezen waarmee je jouw verbruik aanzienlijk kunt verlagen. Bovendien zul je wanneer je ze eenmaal in uitvoering hebt gebracht, gemakkelijker het verband kunnen zien tussen de vermindering van het energieverbruik en de energiebesparende maatregelen. Eenvoudige strategieën die kunnen behoren tot jouw energiemanagement zijn onder meer: bewegingsgevoelige verlichting, socket-timers, reflectoren voor radiatoren, project uitsluiting of een aantal andere dingen die jouw onderneming duizenden euro’s zouden kunnen besparen!

2: Begrijpen waar verspilling voorkomen kan worden

Door het energieverbruik van uw bedrijf te monitoren, kun je nagaan wat en waar je verbruikt op jouw bedrijfslocatie. Op basis van deze gegevens ben je beter in staat om beslissingen te nemen over hoe je de energiekosten van jouw bedrijf kunt verlagen.

3. Waardevolle veranderingen in het team doorvoeren

Door het energieverbruik van jouw onderneming te monitoren, kun je beter in staat zijn om waardevolle veranderingen in het collectieve bewustzijn van jouw team aan te moedigen. Er valt namelijk veel te zeggen over de manier waarop wij als individu, bedrijf en gemeenschap energie gebruiken en de beheersing van het energieverbruik van je bedrijf kan helpen om jouw team te helpen herinneren rekening te houden met het energieverbruik.

We kunnen allemaal nogal erg verkwistend zijn, of we nu het licht vergeten uit te doen, de computers ’s nachts op stand-by laten staan of vergeten de stekker aan het eind van de dag uit het stopcontact te trekken, deze kostbare aangelegenheden leiden ertoe dat we meer energie verbruiken en voor veel meer energie betalen dan dat we werkelijk nodig hebben.

4. Houd de klanten tevreden

Zoals we in de introductie al aangeven, hebben consumenten de laatste jaren steeds meer sympathie voor onze moeder aarde ontwikkeld. Bovendien wordt dit alsmaar groter, mede dankzij de constante mediahype rond klimaatverandering, milieudoelstellingen, eindige hulpbronnen en hernieuwbare ontwikkelingen. Kortom, dit betekent dat de consumenten steeds meer geïnteresseerd zijn in wat de bedrijven doen die de producten maken die zij kopen. Je kunt jouw klanten dus tevreden houden als je proactief bent met minimaliseren van het energieverbruik van jouw bedrijf en een duurzame reputatie opbouwen!

Dit artikel is partnercontent van Controlin.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.