#Bedrijfsvoering

Aan- en uitbouwen wordt makkelijker

Het wordt voor woningeigenaren en bedrijven gemakkelijker om vergunningsvrij aan of uit te bouwen. Dat staat in een voorstel van de ministers Schultz van Haegen, Blok, Kamp en Bussemaker dat afgelopen week door de ministerraad werd geaccepteerd.

Versimpelde regelgeving

Ook het plaatsen van bijgebouwen en andere kleine bouwwerken aan de achterkant van een gebouw wordt eenvoudiger. Met het besluit wordt tegemoetgekomen aan de wens van gemeenten om de regelgeving voor bouwen te versimpelen.

Transformatie

In het besluit is ook vastgelegd dat gemeenten sneller omgevingsvergunningen kunnen verlenen voor activiteiten die, tot een duur van tien jaar, strijdig zijn met het bestemmingsplan. Het openen van noodwinkels of noodkantoren wordt zo makkelijker, net zoals het gebruiken van leegstaande kantoorgebouwen voor bijvoorbeeld studentenflats of seniorenwoningen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.