#Bedrijfsvoering

Activiteiten tijdens Week van de RI&E

Ondernemers te overtuigen om écht aan de slag te gaan met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Dat is het doel van de door brancheorganisaties, opleiders, arbodiensten en andere intermediairs georganiseerde activiteiten tijdens de Week van de RI&E. Die vindt plaats van 11 tot 15 juni.

Het inventariseren van risico’s in de organisatie via de RI&E en het nemen van maatregelen wordt door sommige ondernemers vooral gezien als kostenpost. Andere ondernemers bewijzen dat aandacht voor een gezonde en veilige werkplek bijdraagt aan het voorkomen van verzuim en bovendien personeelsverloop tegengaat. In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt is dat een belangrijke reden om te investeren in arbeidsomstandigheden. Het maakt het verschil tussen personeel dat blijft en personeel dat naar de concurrent gaat.

RI&E activiteiten

Tijdens de Week van de RI&E – van 11 tot 15 juni – proberen brancheorganisaties, opleiders, arbodiensten en andere intermediairs ondernemers met activiteiten te overtuigen om echt aan de slag te gaan met de risicoinventarisatie en -evaluatie. Die activiteiten staan in een overzicht, dat in de komende weken verder wordt aangevuld.

Filmpje

Om ondernemers inzicht te geven in de kosten en baten van de RI&E publiceerde Steunpunt RI&E al eerder een overzicht. De kosten en baten zijn nu ook in een filmpje inzichtelijk gemaakt. Hierin wordt ingegaan op verzuim, werknemerstevredenheid, bedrijfscontinuïteit en werkgeversimago.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.