#Bedrijfsvoering

App cloud computing voor kleine aannemers

MKB-ondernemers kunnen voortaan gebruik maken van een nieuwe gratis app over cloud computing; het overal kunnen werken met verschillende ICT-diensten via internet. Het ministerie van Economische Zaken, MKB-Nederland en het ICT-platform ECP hebben donderdag tijdens de Week van de Ondernemer in Breda de app en website Cloudbewust.nl gelanceerd.

Bij het werken in de cloud wordt betaald naar gebruik, bijvoorbeeld via een abonnement, of gebruik gemaakt van gratis diensten. Het voordeel is dat een ondernemer overal bij zijn gegevens en andere informatie kan. Dit kan kosten en gedoe schelen en zorgen voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Zzp’ers en kleine bedrijven in de bouw kunnen bijvoorbeeld een abonnement nemen op Factuurportaal van Bouwend Nederland. Facturen komen dan elektronisch binnen en kunnen, zonder over te schrijven, worden verwerkt tot betalingen.

Gebruik

Met de app en site moet het voor ondernemers eenvoudiger worden om te bepalen of zij (meer) gebruik willen maken van cloud computing. In de app worden voorbeelden gegeven over zaken als veiligheid en beschikbaarheid. Ondernemers kunnen gemakkelijk zien welke clouddienstleverancier het beste bij hen past. Op de website www.cloudbewust.nl is aanvullende informatie beschikbaar over cloud computing. De app is te downloaden in de AppStore en via Google Play, of via de website.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.