#Bedrijfsvoering

Bajo Bouw en HMU Olsthoorn Beste Bouwer(s) en Verbouwer van het Jaar

De winnaars van de verkiezing Beste Bouwer en Verbouwer van het Jaar, met als derde van links bouwnu.nl-directeur Edwin Groot (foto: Herbert Wiggerman). Foto: Herbert Wiggerman

Bajo Bouw & IJzerwerken uit Mariënheem en HMU Olsthoorn – ThuisinBouwen uit De Lier zijn door bouwnu.nl uitgeroepen tot de Beste Bouwer() en Verbouwer van het Jaar op basis van hun klantreviews. Beide bedrijven ontvingen donderdagochtend hun prijs in het BouwBeurs Nieuwscafé .

Bajo Bouw & IJzerwerken viel zelfs twee keer in de prijzen: in de categorie ‘verbouw met meer dan 10 reviews’ en in de categorie ‘nieuwbouw met tussen de 10 en 50 reviews’. HMU Olsthoorn – ThuisinBouwen won in de categorie ‘nieuwbouw met meer dan 50 reviews’. De prijzen worden niet verdeeld door een jury, maar zijn gebaseerd op klantreviews op de site van bouwnu.nl.

Goede communicatie

Edwin Groot van bouwnu.nl ziet wel overeenkomsten tussen de winnaars: “Terugkerende onderwerpen in de reviews van de winnaars zijn: goede communicatie, veel overleg, meedenken, vriendelijke medewerkers, betrouwbaarheid en afspraak is afspraak. Natuurlijk moet je allereerst een huis bouwen dat bouwkundig in orde is, maar daarnaast gaat het over de woorden die ik net noemde. Prijs wordt minder vaak genoemd, opvallend genoeg. Natuurlijk zijn er altijd prijsverschillen tussen bouwers, maar kwaliteit heeft een prijs en mensen weten dat.”

Knappe prestatie

Groot: “Wat Bajo heeft gepresteerd in zowel de verbouw als nieuwbouw is bijzonder, want het zijn toch verschillende takken van sport. En wat HMU heeft gedaan, in de seriematige nieuwbouw zo goed scoren, vind ik ook erg knap. Je hebt dan altijd een nog wat grotere afstand tot de klant, wat de communicatie soms lastiger maakt. En natuurlijk zit er dan ook wel eens een mindere review tussen, dat hoort erbij.” Groot vindt het opvallend dat een aantal van de bedrijven die nu goed scoort, ook in voorgaande jaren al meededen om de prijzen of ze zelfs wonnen. “Echt knap om er dan nu weer opnieuw bij te zitten.”

Iedereen blij

Groot heeft nog wel een tip voor bouwbedrijven: “Verwachtingsmanagement is heel belangrijk. Als je tegen beter in van alles belooft maar het niet waarmaakt, dan raken mensen teleurgesteld. Wees duidelijk en denk mee. ‘Noodzakelijk’ meerwerk kun je maar beter meteen meenemen of duidelijk uitleggen. En het belangrijkste vind ik: als je goed met klanten omgaat, levert je dat ook geld op. Je hebt minder gedoe na afloop, blijer personeel en de oplevering is veel leuker.”

De genomineerden

Categorie meer dan 10 reviews verbouw

  1. Bajo Bouw & IJzerwerken (Mariënheem)
  2. Riezebos Bouwbedrijf (Genemuiden)
  3. Aannemersbedrijf RJ Bouw- en vastgoed (Eindhoven)

Categorie 10-50 reviews nieuwbouw

  1. Bajo Bouw & IJzerwerken (Mariënheem)
  2. Aannemersbedrijf Kuipers B.V. (Langeveen)
  3. M2 Bouw (Dedemsvaart)

Categorie meer dan 50 reviews nieuwbouw

  1. HMU Olsthoorn – ThuisinBouwen (De Lier)
  2. Heilijgers (Amersfoort)
  3. ABB Bouwgroep BV (Sliedrecht)

In de eerstvolgende editie van Aannemer lees je een interview met beide winnaars.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.