#Bedrijfsvoering

Beroepsziekten te lijf tijdens Week van de RI&E

Beroepsziekten te lijf met de RI&E. Dat is het thema van de vijfde Week van de RI&E, van 17 tot en met 21 juni. In deze week worden ondernemers opgeroepen en gestimuleerd om aan de slag te gaan met de risico-inventarisatie en –evaluatie, een verplichting vanuit de Arbowet.

De RI&E is een gestructureerde manier om in een organisatie de risico’s op het gebied van de veiligheid en gezondheid van werknemers in kaart te brengen. Op basis hiervan worden maatregelen genomen om werknemers te beschermen tegen deze risico’s. Het gaat hierbij om directe risico’s, zoals val- of snijgevaar. Maar ook om risico’s die op de langere termijn tot (ernstige) klachten en beroepsziekten kunnen leiden. Bijvoorbeeld fysieke belasting – trillingen of repeterende handelingen – en blootstelling aan (gevaarlijke) stoffen als chroom-6, houtstof en organische stoffen.

Jaarlijks overlijden ruim 4000 mensen aan de gevolgen van beroepsziekten. Reden dus om hier actie op te ondernemen, aldus het Steunpunt RI&E.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Actieweek

In de Week van de RI&E vinden door het hele land acties plaats, georganiseerd door branches, arbodeskundigen, arbodiensten en andere intermediairs. Denk aan workshops, kortingen op quickscans en telefonisch advies.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.