#Bedrijfsvoering

Beste leerbedrijf opnieuw uit de bouw

Het Beste Leerbedrijf van Nederland komt opnieuw uit de bouw. Vink Bouw uit Nieuwkoop ontving de prijs maandag 8 april uit handen van directeur-generaal Hans Schutte van het ministerie van OCW. Het bouwbedrijf werd voorgedragen door Fundeon.

Directeur Rob de Kuiper van Vink Bouw is buitengewoon trots op de onderscheiding. “Eerder werden we al door Fundeon uitgeroepen tot het Beste Leerbedrijf in de bouw en infra. Nu zijn we dus ook de beste van alle leerbedrijven in Nederland.” Onverwacht, want ”we zijn eigenlijk nog maar vrij kort bezig met structureel opleiden. Des te groter is de aansporing om in ons bedrijf op de ingeslagen weg door te gaan.”

Sander van Bodegraven, algemeen directeur van Fundeon, vindt Vink Bouw de terechte winnaar. ”De bouwer besteedt veel aandacht aan het opleiden van leerlingen en kiest daarbij niet altijd voor de gemakkelijkste weg. Iedereen – ongeacht leeftijd of achtergrond – krijgt de kans zich bij het bedrijf te ontwikkelen tot een allround vakman.” De prijs bevestigt volgens Van Bodegraven bovendien dat de bouw- en infrasector een goede opleidingsstructuur heeft. ”De leerbedrijven staan daarin centraal en dat wordt met deze prijs onderkend en gewaardeerd.”

Vink Bouw heeft een hoog percentage leerlingen op het totaal van de medewerkers. Ongeveer een derde van het personeelsbestand bij de onderneming volgt een opleiding. Een bijzondere prestatie in een economisch moeilijke tijd. Fundeon meldde het Nieuwkoopse bouwbedrijf daarom vol overtuiging aan voor de verkiezing Beste Leerbedrijf van Nederland. In 2011 won ook al een bouwonderneming: Burgy Bouw uit Leiden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.