#Bedrijfsvoering

BHV-protocollen standby met app

Ook bouwbedrijven moeten voorbereid zijn om verschillende noodsituaties te kunnen oplossen. De hiervoor geschreven noodprocedures worden meestal gepresenteerd in grote handboeken, diagrammen of op de eigen website. Ongeschikt voor BHV’ers tijdens een calamiteit. De RescueMate-App biedt uitkomst.

De RescueMate-App bevat interactieve gesproken protocollen voor eerste hulpverlening, acute ziekten, brandbestrijding, communicatie en ontruiming. Daarmee kan in noodsituaties snel op de juiste wijze worden gehandeld. De hulpverlener start een noodprocedure op via de icoontjes in de app. Door middel van ja/nee vragen doorloopt hij het protocol en krijgt instructies over de uit te voeren handelingen. Een aan- en afwezigheidsregistratie geeft snel inzicht in de BHV’ers die oproepbaar zijn. De app kan worden uitgerust met een alarmerings- en portofoonfunctie.

BHV trainingstool

De RescueMate-App is ook een trainingstool. Via pushberichten wordt aandacht voor bedrijfshulpverlening gevraagd, wordt de kennis verbeterd en op peil gehouden. De berichten kunnen worden voorzien van scenario’s, toetsvragen en/of andere wensen. Resultaten worden opgeslagen waardoor een kennisbank van de organisatie wordt opgebouwd. Inzicht in het BHV-kennisniveau maakt het mogelijk om BHV’ers expliciet te trainen op minder goed scorende onderdelen.

Toegangscode

Nadat de BHV-app is aangeschaft via de App Store, Google Play Store of Windows Marketplace ontvangt de gebruiker een persoonlijke toegangscode voor het downloaden ervan.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.