#Bedrijfsvoering

Bouw duurzame appartementen met deze tips 

Aannemers worden regelmatig ingehuurd voor een twee onder een kap woning verduurzamen, maar tegenwoordig moeten ze ook steeds vaker duurzame appartementen bouwen. Uit marktonderzoek voor de woningbouw blijkt namelijk dat huurders het liefst in duurzame appartementsgebouwen wonen. Het bewandelen van een duurzame route in de appartementenbouw kost ongeveer hetzelfde als het gebruik van traditionele materialen en methoden. Bovendien kan het ontwerp van duurzame appartementengebouwen financieel voordeel opleveren voor verhuurders door de energiekosten te verlagen. Het is voor aannemers daarom een goed idee om de volgende tips toe te passen bij het bouwen van een duurzaam appartementsgebouw. 

Hernieuwbare energie 

Sommige appartementsgebouwen zijn gebouwd om een ​​netto-nulpunt te bereiken, wat betekent dat hun totale impact op het milieu nul zou moeten zijn zodra ze operationeel zijn. Om dit te bereiken, produceren energieneutrale gebouwen evenveel energie als ze verbruiken. Deze energie wordt verzameld met hernieuwbare energietechnologieën zoals zonne-energie en geothermische energie. Warmtepompen kunnen de impact van het verwarmen van water in appartementsgebouwen aanzienlijk verminderen. Zonnepanelen verzamelen warmte tijdens zonnige seizoenen en slaan overtollige energie op voor regenachtige dagen, koude seizoenen en donkere periodes. Om de kosten te verlagen, wordt de infrastructuur van gebouwen geoptimaliseerd om zo min mogelijk energie nodig te hebben. Bij het ontwerpen van duurzame appartementengebouwen moet met elk detail rekening worden gehouden. Door middel van zorgvuldige berekeningen kunnen aannemers en ingenieurs de energiebehoeften van een gebouw in evenwicht brengen met duurzame energieoplossingen.

Energie-efficiënte apparaten

De eerste stap bij het bouwen van duurzame appartementen is het zoveel mogelijk verminderen van het energieverbruik. Een van de beste manieren om dit te bereiken is door energiezuinige apparaten te installeren. Na verwarming en koeling verbruiken verlichting en koeling de meeste energie in een appartement. Verhuurders kunnen de energiekosten voor het verwarmen van water verlagen door te kiezen voor een warmtepomp. Tankloze waterverwarmers gebruiken ook minder energie omdat ze water op aanvraag verwarmen in plaats van het op te slaan. Om de energie met verlichting te maximaliseren, kunnen verhuurders kiezen voor LED-modellen die lang meegaan en minder energie verbruiken. Veel apparaten die water gebruiken, zijn verkrijgbaar in modellen met een laag debiet die zijn ontworpen om het waterverbruik te verminderen zonder de prestaties te beïnvloeden. Verhuurders kunnen bijvoorbeeld wasmachines met een laag waterverbruik, toiletten met een laag debiet en douchekoppen overwegen die het aantal liters dat per minuut stroomt verminderen. 

Groene bouwmaterialen

Veel traditionele bouwmaterialen bevatten giftige chemicaliën zoals formaldehyde en vluchtige organische chemicaliën (VOS). Deze chemicaliën vervuilen de binnenlucht en beschadigen de buitenlucht wanneer hun materialen kapot gaan. Omdat ze niet giftig zijn, zijn groene bouwmaterialen gezonder voor mens en planeet. Groene isolatie houdt bijvoorbeeld appartementen warm zonder dat dit ten koste gaat van de toxiciteit. Enkele milieuvriendelijke isolatieopties zijn steenwol, gerecycled denim, schapenwol en kurk. Bouwprofessionals kunnen ook multiplex gebruiken dat vrij is van formaldehyde voor een veiliger huis. Het appartement verduurzamen is dus mogelijk door als aannemer dergelijke materialen toe te passen. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in groen bouwen kunnen ook tweedehands materialen vinden of lokale bouwproducten kopen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.