#Bedrijfsvoering

Bouwbedrijf Jan Hooghiemster: digitaal dossier

Leeuwarden-20161010 Wouter Hooghiemster van Bouwbedrijf Jan Hooghiemster werkt met Bouw7 software.

“We liepen tegen het probleem aan dat bouwtekeningen nogal eens veranderen tijdens het project. We werken in de hele provincie Friesland. Je begrijpt dat het veel tijd kost om helemaal naar de bouwplaats te rijden voor overleg. Ook telefonisch overleg is niet ideaal. Wijzigingen komen niet altijd helder over. Daarom zijn we een jaar geleden met Bouw7 gestart.”

Calculator en werkvoorbereider Wouter Hooghiemster van Bouwbedrijf Jan Hooghiemster uit Aldtsjerk is zeer content met deze online tool, die Excel overbodig maakt. Voor 43,50 euro per maand is hij verzekerd van helder projectbeheer. Hooghiemster vertelt: “Stel: er komt een wijziging in de werktekening. Ik bel de bouwplaats: ‘Jongens, kijk even in Bouw7.’ Ze hebben allemaal de app op hun smartphone en kunnen de gewijzigde werktekening meteen bekijken. Van leverbonnen maken ze een foto, die ze uploaden. Handig! Ook de nacalculatie en personeelsplanning hebben we meegenomen in Bouw7. Nacalculeren is makkelijker geworden want de uren en leverbonnen zijn allemaal al ingevoerd op de bouwplaats en hoeven op kantoor alleen nog gecontroleerd te worden -en soms aangevuld met prijzen. Wat de planning betreft: de jongens zien op hun telefoon wie waar wanneer werkt. Helder! Het mooie van deze software is dat je steeds kunt controleren of je de oplevering haalt en binnen het budget blijft. Voor ons is dit een nieuwe stap in digitalisering. Straks willen we ook de klant, architect en installateur laten meekijken in de tool. Als er een wijziging komt in de bouwtekening, kan de architect die zelf doorvoeren. Bouw7 werkt voor ons als een digitaal dossier, dat jaren later nog openheid van zaken geeft over het project.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.