#Bedrijfsvoering

‘Bouwbedrijven betalen teveel voor energie’

Bouwbedrijven betalen veel te hoge energierekeningen voor tijdelijke contracten van bouwaansluitingen. Dat komt omdat leveranciers zich indekken tegen alle mogelijke risico’s. Dit kan anders, stelt Richard de Ruijter van Energiek Bedrijf: “De energierekening kan soms wel 50 procent goedkoper.”

Als onafhankelijke organisatie zet Energiek Bedrijf zich op no cure no pay-basis in om zakelijke energierekeningen te laten krimpen. “We zijn geen onderdeel van een energieleverancier en hebben geen voordeel bij de keuze van de ondernemer. Daarom kunnen we daadwerkelijk de beste leverancier kiezen.”

De belangrijkste reden voor de hoge kosten is dat het om bouwaansluitingen gaat. “Die zijn tijdelijk en daaraan wordt over het algemeen een tijdelijk contract gekoppeld. De leverancier, die de energie direct inkoopt op de energiemarkt, moet het jaarverbruik van de tijdelijke aansluiting inschatten. De bouwer loopt het risico dat het volume niet helemaal wordt gebruikt of dat het project eerder stopt. Daarvoor wordt betaald! Bij sommige leveranciers krijgt de bouwer een variant op een regulier contract voor z’n kiezen. Houdt het project op, dan moet het contract worden uitgediend, of er moet een boete worden betaald over het niet afgenomen volume. Wat  verder meespeelt is dat alle aandacht naar de belangrijke bouwaansluiting gaat en bouwers niet goed kijken naar de kleine lettertjes in het contract.”

Lees het hele interview met Richard de Ruijter in het decembernummer van Aannemer. Vraag hier een gratis proefexemplaar aan.

(Foto: Jan Zandee)

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.