#Bedrijfsvoering

Bouwen met beleid: waarom digitaliseren werkt?

Weet jij als aannemer in de bouw hoeveel je werkelijke kosten per uitgevoerd werk zijn? Voor bouwbedrijven is digitalisering een perfect hulpmiddel om altijd inzage te hebben in de voortgang van projecten en de kosten. Eisma Bouwmedia houdt in samenwerking met Exact Software op donderdag 22 april het gratis webinar ‘Bouwen met beleid; waarom digitaliseren werkt?’ Het webinar is vanaf 12.30 uur live te bekijken.

Als ondernemer in de bouw wil je te allen tijde een duidelijk overzicht van de voortgang van je projecten en van de kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je snel schakelen. Vaak ontbreekt een dergelijk actueel realtime overzicht omdat er nog op papier of in Excel wordt gewerkt. Werken op papier en in Excel zorgt naast het gebrek aan overzicht en inzicht dat je ook meer tijd kwijt bent aan je administratie. De vele handmatige handelingen kosten veel tijd en leiden tot onnodige fouten.

De oplossing? Het stroomlijnen en digitaliseren van de administratieve processen. In het webinar vertellen we je waarom digitaliseren werkt en hoe je dit het best aanpakt. Joppe Duindam, coördinator verenigingszaken Bouwend Nederland, deed onderzoek naar digitalisatie in de bouw. Aan de hand van de onderzoeksresultaten gaat hij dieper in op de uitdagingen die deze digitalisering met zich meebrengt.

Adriaan Bossenbroek, directeur Krijgsman Bouw, besloot ook om te gaan digitaliseren. Waarom was dit nodig? Met welke ontwikkelingen werd hij geconfronteerd en hoe kijkt hij nu terug op deze stap? Bossenbroek neemt de kijker mee aan de hand van zijn praktijkervaring.

Hielke Rijpstra, is als product manager bij Exact bouw7 nauw betrokken bij de ontwikkeling van bouwsoftware. Vanuit zijn functie vertelt hij over de kansen die digitalisering biedt. “Neem bijvoorbeeld de ‘verborgen kosten’ zoals diendmatige handelingen, dubbele handelingen en onnodige fouten. Bouwbedrijven zien dit vaak als algemene kosten terwijl het feitelijk ook projectkosten zijn. Een klant van Exact bouw7 heeft berekend dat hij iets van 42 euro administratiekosten per werkbon had (en dat x 3000 per jaar). Ik geef tips en tricks om digitalisering optimaal in je voordeel te laten werken.”

Het gratis webinar is op donderdag 22 april om 12.30 uur live te volgen.

Inschrijven voor dit webinar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.