#Bedrijfsvoering

Bouwlokalen ‘Social return biedt kansen’

Bij steeds meer bouwprojecten wordt de bouwprofessional met social return geconfronteerd. Maar is het alleen een geldverslindende, sociale verplichting of biedt het kansen voor uitvoerende bouwbedrijven? Een nieuwe serie BouwLokalen gaat hier vanaf 26 mei nader op in.

Een goede invulling van social return binnen een bouwproject biedt niet alleen kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook voor de uitvoerende bouworganisatie. Social return is bij veel bouwprojecten voor overheidspartijen al verplicht en wordt in steeds meer bouwprojecten voor bijvoorbeeld woningcorporaties voorgeschreven in aanbestedingen.

De BouwLokalen-serie ‘Social return biedt kansen’ laat de bouwprofessional kennis maken met de mogelijkheden van social return in een bouwproject. Centraal staat hoe deze vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen ingezet kan worden om zowel de arbeidsparticipatie van mensen in Nederland te verbeteren, als om voordeel te halen uit de extra mankracht op de bouwplaats.

Aan het woord komen een opdrachtnemer en opdrachtgever die goede ervaringen hebben met social return en/of een bedrijf dat bemiddelde tijdens een social return traject door de juiste mensen aan te leveren.

De BouwLokalen-bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op twaalf locaties, verspreidt door het land. Waar precies, wanneer en het (voorlopige) programma staan hier.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.