#Bedrijfsvoering

BouwRadius introduceert Virtual Reality training

(Foto: BouwRadius)

BouwRadius breidt het aanbod in digitale trainingen uit met virtual reality-trainingen. In het aanbod Social Learning zijn inmiddels meer dan 60 trainingen opgenomen. Daar worden nu virtual reality-trainingen aan toegevoegd. Dat er steeds meer vraag naar digitale trainingen komt valt volgens BouwRadius te verklaren omdat het behalve aanzienlijk goedkoper ook goede resultaten oplevert.

Virtual reality is een virtuele of gesimuleerde werkelijkheid die met een VR bril is te ervaren. Dankzij de 3D effecten en volledige 360 graden beelden, geeft het een gevoel dat men werkelijk middenin de actie zit. 

Met een VR-training kan de werkomgeving zeer gedetailleerd nagemaakt worden. De werknemers kunnen in deze nagebootste werkplek alle mogelijke handelingen ervaren. Een voorbeeld is de VR-hoogwerker training die is ontwikkeld door Serious Labs. De medewerker ziet door de VR-bril niet alleen de gesimuleerde omgeving maar ervaart ook de bewegingen van de hoogwerker in de simulator.

De VR-ervaring valt als voorbeeld uitstekend te combineren met de Social Learning SPOC Hoogwerker

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.