#Bedrijfsvoering

Compensatieregeling voor gebruik eHerkenning

Om met eHerkenning kosteloos aangifte te kunnen doen bij de Belastingdienst, heeft de overheid een compensatieregeling in het leven geroepen. Een vergoeding die waarschijnlijk vanaf augustus online is aan te vragen via het RVO.

Ondernemers die belastingaangifte willen doen bij de Belastingsdienst, hebben vaak eHerkenning nodig om in te loggen in het systeem. Een tool waarvoor moet worden betaald. Om toch kosteloos aangifte te kunnen doen, heeft de overheid gekozen voor een compensatieregeling.

eHerkenningsmiddel

Alle organisaties die eHerkenning nodig hebben voor het doen van hun belastingaangiften en daar het speciale Belastingdienst eHerkenningsmiddel (niveau 3) voor hebben aangeschaft, kunnen gebruikmaken van de regeling. Eenmanszaken horen daar niet bij. Zij kunnen namelijk al kosteloos aangifte doen, met DigiD.

Voorwaarden

Per organisatie wordt één eHerkenningmiddel per jaar gecompenseerd. Wie een machtiging heeft gegeven aan een intermediair krijgt geen compensatie. De twee jaar durende regeling start vanaf 1 januari 2020 met terugwerkende kracht. De regeling is alleen van toepassing bij het gebruik van eHerkenning niveau 3.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.