#Bedrijfsvoering

De laatste Aannemer van 2016 op de mat

Het laatste nummer van Aannemer in 2016 ligt op de mat. Met op de cover deze decembermaand niet de man in het rode pak, maar een man in een wit pak. Want: er dreigt een enorme ondercapaciteit van asbestsaneerders in de bouw te ontstaan als de vraag naar sanering van asbestdaken niet snel aantrekt.

Het Rijk heeft in 2024 een asbestverbod voor daken afgekondigd. Branchevereniging VERAS, de brancheorganisatie voor sloop- en asbestverwijderingsbedrijven, pleit voor flankerend beleid van de overheid om de vraag te stimuleren. Ondertussen zijn er ook aannemers die kansen zien. Zoals Bouwbedrijf Mensink, dat Asbest Service Salland oprichtte. Waar bouwen altijd core business was, is er nu ook plaats voor asbestsanering. Activiteiten die hand in hand gaan, weet directeur Gonard Mensink. “Waar een asbestdak verdwijnt, moet een nieuw dak komen.”

Metselwerkspecialisten Steffie van Wijlick en Harrie Vekemans nemen in hun tweede artikel voor Aannemer het spouwanker onder de loep. In normering en regelgeving ligt veel vast over de toepassing en de eisen, maar in de praktijk worden keuzes gemaakt op basis van empirisch overgedragen vuistregels. Onder het mom van ‘zo doen we het al jaren’ en ‘wij hebben nooit problemen’, voldoen dan ook heel veel gevels niet aan de eisen.

Tot slot in deze kleine preview feliciteren we 12Build: tien jaar na oprichting passeerde dit najaar de miljoenste offerteaanvraag van een hoofdaannemer naar een bouwspecialist de online tool van de Rijssense onderneming.

Vakblad Aannemer elke maand ontvangen? Klik hier voor een (proef-)abonnement.

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.