Partnercontent
#Bedrijfsvoering

De voordelen van VCA-certificering voor aannemers en hun klanten

Als aannemer heb je een beroep in een risicovolle sector. In de bouw is het risico op ongelukken groot, met alle mogelijke gevolgen van dien. Het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen heeft verschillende voordelen voor zowel de aannemer zelf als de klant. Een belangrijke maatregel die aannemers kunnen nemen, is het behalen van VCA-certificering om te kunnen bewijzen dat men werkt met oog voor veiligheid, gezondheid en milieu op de werkvloer. We bespreken de voordelen van VCA-certificering voor aannemers en hun klanten.

Interesse in VCA? Kijk hier voor meer informatie!

Ongelukken voorkomen

Ten eerste zorgt het behalen van VCA-certificering voor meer veiligheid op de werkvloer, want dat is het hoofddoel van VCA. Door te voldoen aan de VCA-veiligheidseisen neemt de veiligheid op de werkplek toe en worden ongelukken voorkomen. Ook draagt het bij aan het bewustzijn van veiligheid onder alle betrokkenen bij het project. Dat is een geruststellende gedachte voor de aannemer zelf, maar ook voor de klant voor wie de kans op vervelende incidenten tijdens zijn project daalt.

Uitstraling en reputatie

Een ander voordeel van in bezit zijn van VCA-certificering is dat het bijdraagt aan een professionele uitstraling van de aannemer. Het hebben van een VCA-certificering geeft aan dat de aannemer voldoet aan bepaalde veiligheidseisen en dat hij zijn werk serieus neemt. Dit kan potentiële klanten geruststellen. Daarnaast kan een hogere veiligheid op de werkvloer tijdens projecten bijdragen aan een betere reputatie voor de aannemer, die daardoor niet zo snel slecht in het nieuws zal komen.

Meer kans op opdrachten

VCA-certificering kan ook helpen bij het verkrijgen van opdrachten. Niet alleen omdat het klanten geruststelt, maar ook omdat steeds meer opdrachtgevers simpelweg het hebben van het VCA-certificaat als eis stellen bij het uitbesteden van werkzaamheden aan aannemers en andere partijen. Door als aannemer te voldoen aan deze eisen, vergroot je dus de kans op het binnenhalen van opdrachten. Bovendien kan in het bezit zijn van VCA-certificering een meerwaarde zijn bij aanbestedingen.

Efficiëntie en kostenbesparing

Daarnaast kan het werken met en door VCA-gecertificeerde aannemers ook zorgen voor een efficiëntere uitvoering van het project. De aannemer is immers al bekend met de richtlijnen en procedures voor veilig werken en deze hoeven dus niet meer uitgebreid te worden besproken met de klant. Daarnaast neemt de kans op ongelukken en incidenten af. Dat betekent minder vertraging, maar ook minder kosten voor bijvoorbeeld reparaties of verzuim van werknemers. Zo kan een VCA-certificering via een efficiëntere én veiligere werkwijze ook leiden tot kostenbesparing. En dat is ook voor de klant natuurlijk prettig!

Kortom, een VCA-certificering kan voor aannemers als hun klanten veel voordelen opleveren. Het hebben van een VCA-certificering is dan ook zeker de moeite waard voor aannemers die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan en hun werk serieus nemen. Voor klanten is het ook absoluut de moeite waard om een aannemer te zoeken die in het bezit is van het VCA-certificaat om zich te verzekeren van een zo soepel en efficiënt mogelijk verlopend bouwproject.

Dit artikel is partnercontent van in1keervca.nl

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.