#Bedrijfsvoering

Detachering kaderpersoneel tegen uitstroom

Een detacheringsbureau speciaal voor kaderpersoneel in de bouw, zonder winstoogmerk. BOB Detachering wil daarmee de uitstroom van deze groep werknemers uit de sector voorkomen. “Er is veel in deze groep werknemers geïnvesteerd; het is zonde als deze kwaliteiten, kennis en kunde voor de bedrijfstak verloren gaan”, zegt Kees Warmerdam namens BOB Detachering.

Met het ontbreken van een winstoogmerk onderscheidt BOB Detachering zich van andere uitzenders. BOB Detachering maakt onderdeel uit van de Stichting BOB, die zich al 65 jaar richt op het behartigen van opleidingen in de bouwnijverheid.

Waarom projectleiders, uitvoerders en werkvoorbereiders niet naar een commercieel uitzendbureau kunnen? “Het punt is dat commerciële uitzendbureaus vaak niet specifiek op kadermedewerkers in de bouw gericht zijn”, zegt Warmerdam. “Wij kennen de markt als geen ander en door langdurige contacten met alle partijen in de markt is de kans op een geslaagde match groot. Daarnaast bieden wij een op maat gemaakt functiegericht opleidingstraject waarin de kennis alvast wordt afgestemd op de komende vraag naar gekwalificeerde medewerkers in de brede bouwsector. Voor aannemers geldt dat zij (tijdelijk) kunnen beschikken over goed opgeleide werkvoorbereiders, calculatoren, uitvoerders en projectleiders tegen zeer concurrerende tarieven.”

Cao, NEN en ABU

BOB Detachering werkt naar eigen zeggen 100% volgens de cao voor de bouwnijverheid. De organisatie voldoet sinds 28 juni aan de norm NEN-4400-1 en is opgenomen in het Register Normering Arbeid. Sinds 1 juli is het bureau lid van de Algemene Bond Uitzendbureaus (ABU), waarmee het voldoet aan strenge eisen op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid op de werkvloer, gedragsregels, arbeidsvoorwaarden en afdracht van sociale premies.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.