#Bedrijfsvoering

Deze week in de postbus…

GAan In De Bouw. Onder deze klinkende titel – terug te vinden op de cover van het nieuwe nummer van Aannemer – gaat de sectie Gespecialiseerde Aannemers van de AFNL nieuwe en bestaande werknemers opleiden tot vakmensen.

Het gaat hierbij om kortdurende opleidingen die volledig gericht zijn op de uitvoeringspraktijk. “We hopen zo’n 1000 tot 1500 potentiële deelnemers te bereiken”, zegt projectleider Frans Kokke in het interview in het vakblad dat deze week verschijnt.

Wat hebben we nog meer in dit nummer?

Optimum plus bouwde in opdracht van woningcorporatie Vivare 45 woningen in Renkum die al volledig voldoen aan de BENG-eisen die vanaf 2020 gaan gelden. “Het verhaal is helemaal niet zo spannend. Wat Optimum plus doet is warmtevraagbeperkend engineeren op een energieverbruik van 25 kWh/m2. Passiefhuis light, zeg maar.”

Hardschuim isolatiemateriaal als Polystyrol zagen op traditionele zaagtafels met standaard zaagbladen is vragen om moeilijkheden. Menig topje, hele vinger en andere delen van de hand moesten al het onderspit delven. Avola biedt de oplossing met een speciaal zaagblad. Nu het stukje bewustwording nog.

De roep om vakmensen is groot. Het aantal moeilijk invulbare vacatures groeit. Hoe pakt u het aan? Een advertentie in de krant? Passé. Creatief werven anno 2017 draait om chat, video, social media, out-of-the-box denken en ludieke acties. We zetten in het nieuwe nummer een aantal wilde fratsen en mooie strapatsen op een rij. Let dus op uw brievenbus!

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.