#Bedrijfsvoering

Digitale veiligheid verbeteren met scan

Ondernemers die willen weten hoe het met hun digitale veiligheid zit en die waar nodig wil verbeteren, kunnen de Basisscan Cyberweerbaarheid uitvoeren.

Eén op de vijf bedrijven heeft jaarlijks te maken met een cyberincident dat leidt tot bijvoorbeeld diefstal van data, zoals klantgegevens, of zelfs financiële schade. Reden voor het Digital Trust Center om de Basisscan Cyberweerbaarheid te ontwikkelen. De scan is een praktisch hulpmiddel waarmee ondernemers in circa 5 minuten de digitale veiligheid van hun bedrijf kunnen doorlichten.

Praktische tips

Op basis van 25 stellingen, bijvoorbeeld over het gebruik van een wachtwoordmanager en het maken van back-up’s, krijgt de gebruiker een rapport met praktische tips om de digitale veiligheid zelfstandig te verbeteren. De stellingen zijn gerelateerd aan de 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen: inventariseer kwetsbaarheden, kies veilige instellingen, voer updates uit, beperk toegang en voorkom virussen en andere malware.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.