#Bedrijfsvoering

Editie nummer zeven van vakblad Aannemer op de mat

Vrijdag 14 september ligt de zevende editie van dit jaar van het vakblad Aannemer bij u op de mat. Met onder andere een project over zestig zogenoemde ‘Koloniewoningen’, maar dan met een geïsoleerde en kierdichte schil. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Veiligheid

Bij bouwprojecten legt de zorg voor de omgevingsveiligheid het vaak af tegen het eigen belang van bouwpartijen. Met de nieuwe Landelijke richtlijn bouw- en sloopveiligheid willen overheid en bouwpartijen de bouwveiligheid en leefbaarheid in de stad bevorderen.

Viermaal NOM

In een voormalig buurtcentrum in Oss zijn vier nul-op-de-meterwoningen gerealiseerd. De installaties van de woningen verschillen, maar hebben de uitgangspunten all-electric en nul-op-de-meter gemeen. De vier concepten worden de komende jaren gemonitord.

Dun metselen

Welke aandachtspunten gelden er voor het verlijmen en dun metselen van bakstenen? Esthetisch zijn er weinig verschillen in het eindresultaat. Technisch is er echter wel het nodige onderscheid, wat ook in de normering en regelgeving is vastgelegd.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.