#Bedrijfsvoering

Eén app voor vast én flexibel personeel

Eén app voor vast personeel en daarnaast een voor ingehuurde zzp’ers? Dat is met Gigplan niet langer nodig.

“Het is voor bouw- en installatiebedrijven erg moeilijk om aan goede vakkrachten te komen en er wordt veel gebruik gemaakt van zzp’ers”, zegt Rob Schilder, ontwikkelaar van Gigplan. “Wat mij opviel is dat er in een bedrijf dan twee apps worden gebruikt. Eén voor vast personeel en één voor zzp’ers. En als iemand van het vaste personeel besluit om zzp’er te worden, diegene niet meer gebruik kan maken van dezelfde app, omdat dit te duur wordt voor het bedrijf wegens te hoge licentiekosten. Ik dacht: waarom is er geen app waarin dit allebei kan?”

In Gigplan heeft Schilder dit samen weten te brengen. De app is te vinden in de bekende appstores voor zowel Android- als Apple-toestellen.

Er zijn – voor de duidelijkheid – twee omgevingen. Die van de opdrachtnemer en die van de opdrachtgever. Aannemers loggen is als opdrachtgever en kunnen in deze omgeving de werken plaatsen waarop zzp’ers kunnen reageren, uren bijhouden en planningen maken. Wie inlogt als zzp’er (als opdrachtnemer dus), vindt op Gigplan deze klussen. Hierin is te filteren op regio, periode en type klus.

Tekst gaat verder onder de foto

Kosten app

Aannemers betalen een vergoeding per eigen medewerker of toegevoegde zzp’er vanuit het eigen netwerk: dat kost 10 tot 15 euro per maand. Via het platform een zzp’er inhuren, kost dit 1,75 euro per gewerkt uur. “Ditzelfde model wordt door Temper gebruikt in de horeca”, legt Schilder uit. Verschil met dat platform is dat Gigplan niet als regel ook de boekhouding overneemt. “Al is integratie met de eigen boekhouding wel mogelijk.”

Gigplan focust voorlopig op de opdrachtgeverskant van de app: zonder opdrachtgevers immers geen klussen. Schilder verwacht dat deze het meest zullen komen van installatie- en isolatiebedrijven. “De renovatiegolf die er aankomt, brengt op dit vlak enorme veel werk met zich mee.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.