Partnercontent
#Bedrijfsvoering

Een stapje verder gaan als aannemer

Als aannemer zijn er veel dingen waar je aan moet denken om een project tot in detail goed te laten verlopen. Dat is voor jou geen probleem, want je vindt het heerlijk om de touwtjes stevig in handen te hebben en ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden soepel verlopen. Je hebt door jouw deskundigheid en ervaring al flink wat mooie projecten kunnen opleveren. Maar is het niet eens tijd om een stapje verder te gaan?

Samenwerken maakt sterker

Goede samenwerkingen maken jou als aannemer sterker. Niet alleen kun je jouw klanten op de juiste manier adviseren, wat natuurlijk goed is voor het vertrouwen en eventuele vervolgklussen, maar de samenwerking met andere partijen kan je ook nieuwe klandizie opleveren. Als aannemer doe je er bijvoorbeeld goed aan om samen te werken met een schilder.

Waarop letten bij een nieuwe samenwerking

Neem de tijd om te kijken met welke professionele schilder of met welk schilderbedrijf je het liefst wilt samenwerken. Het gaat dan niet alleen om de kosten van de schilder (op de vraag ‘wat kost een schilder’ is trouwens nooit echt een eenduidig antwoord te geven), maar het gaat natuurlijk ook om de kwaliteit van het schilderwerk, de houding van het personeel en je eigen gevoel bij de samenwerking. Elk schildersbedrijf kan een huis schilderen, maar niet ieder bedrijf heeft dezelfde omgang met de klant als jij. Maar werk jij voor klanten met een klein budget, dan ligt het voor de hand dat je niet kiest voor het duurste schildersbedrijf.

Zorg dus dat, als je op zoek gaat naar partijen om mee samen te werken jullie op een lijn liggen op alle vlakken, want alleen dan kan er sprake zijn van een duurzame samenwerking. Drie belangrijke punten waar je dus op moet letten bij het zoeken van een nieuwe samenwerkingspartner zijn:

  • Hoe is de kwaliteit die geleverd wordt?
  • Wat zijn de kosten?
  • Hoe gaat je partner om met zijn klanten?

Een groot netwerk is belangrijk, maar kwaliteit ook

Hoe groter je netwerk is als aannemer, hoe beter. Maar investeer niet alleen in kwantiteit. De kwaliteit van de samenwerking is net zo belangrijk, zo niet belangrijker. De samenwerking werkt altijd twee kanten op, en als jij een groot netwerk aan je kunt binden van vaklieden waarvan je zeker weet dat ze kwaliteit leveren, betrouwbaar zijn en waar je hopelijk ook nog eens goed mee op kunt schieten, dan heb jij jouw opdrachtgever niet alleen meer te bieden, maar is de kans groot dat je de komende jaren het aantal opdrachtgevers flink ziet stijgen.

Dit artikel is partnercontent van Homedeal.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.