Partnercontent
#Bedrijfsvoering

Eigen bouwbedrijf beginnen? Hier moet je op letten

Ben je van plan om een eigen bouwbedrijf te beginnen, dan is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Waarschijnlijk voer je al genoeg werkzaamheden uit voor vrienden en familie, maar is het nu tijd om echt door te pakken. Neem het serieus en regel alles goed; dan volgt de rest vanzelf. Wij wijzen je graag op een aantal zaken die je zeker niet moet vergeten wanneer je je eigen bouwbedrijf gaat beginnen.

Het opstellen van een ondernemingsplan

Het voelt misschien als administratieve rompslomp, zo’n ondernemingsplan. Je gaat toch gewoon beginnen? Toch is het heel verstandig om een goed ondernemingsplan te schrijven. Dit kan zo groot of klein worden als je zelf wil, maar er staat in ieder geval in wat je precies gaat doen, of er een markt voor is, hoe je aan klanten gaat komen, wie je concurrenten zijn en hoeveel geld je nodig hebt om het bedrijf te kunnen starten. Een goed begin is het halve werk!

Helemaal zelf iets opstarten of franchisenemer worden?

Voor jezelf beginnen is de droom van menig aannemer. Je hoeft niet te luisteren naar een baas en kunt zelf opdrachten binnenhalen. Dat kan echter toch nogal lastig zijn. Zeker wanneer je vanuit het niets start, kan het een hele tijd duren voordat je echt winst gaat maken. Je kan er ook voor kiezen om franchisenemer te worden van een bestaand bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld franchisenemer worden van De Aanbouw Expert. Je profiteert dan van de voordelen die komen met een bekende naam, maar ook van opdrachten die binnenkomen, alle handige tools en de gezamenlijke inkoop van materialen. Zeker een optie om in overweging te nemen!

Materiaal en gereedschap aanschaffen

Waarschijnlijk heb je al heel wat in huis, maar nu is het tijd om professionele materialen aan te gaan schaffen. Dit kun je doen op naam van je bedrijf, wat je natuurlijk wat belastingvoordeel oplevert. Daarnaast moet je ook bouwmaterialen aan gaan schaffen, wat je het beste kunt doen bij een groothandel. Vaak kan dit dan ook op locatie bezorgd worden; scheelt jou weer tijd en geld!

Goede verzekeringen afsluiten

Wanneer je in loondienst bent, is je werkgever voor jou verzekerd en krijg je bijvoorbeeld ook betaald wanneer je (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt door een bedrijfsongeval of door ziekte. Wanneer je voor jezelf begint, moet je deze verzekeringen ook zelf afsluiten. In de bouw heb je bijvoorbeeld zeker een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig en dus een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Maar ga zeker eens in gesprek met een verzekeringsmaatschappij om erachter te komen wat voor jou de beste verzekeringen zijn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.