#Bedrijfsvoering

Eigen risico vorst van 22 naar 17 dagen

De eigen risicoperiode in het kader van de vorstregeling voor de komende winterperiode is verlaagd van 22 dagen naar 17 dagen.

Dat hebben de CAO-partijen binnen de CAO Bouwnijverheid besloten, meldt Bouwend Nederland. De werkgeversorganisatie blijft in beginsel van oordeel dat weerrisico een ondernemersrisico is en behoort te zijn. Reden om nu toch de eigen risicoperiode te verlagen is de crisis, die in 2012 harder toeslaat dan in de voorgaande jaren. Hierdoor komen extra veel vakmensen op straat te staan die de sector straks weer nodig heeft als de bouw aantrekt, maar die dan moeilijk te vinden zullen zijn.

Melden eenvoudiger

Behalve de aanpassing van het eigen risico wordt het melden eenvoudiger. Het invullen van twee aparte meldformulieren is niet langer nodig; beide formulieren die vorige winterperiode moesten worden gebruikt en apart verzonden zijn geïntegreerd tot 1 bouwspecifiek meldformulier voor de bouwsector. Via de website van UWV kan dit formulier worden gedownload, ingevuld en via e-mail direct worden verzonden.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.