#Bedrijfsvoering

Elfstedentocht

Het is februari en dan komen de kriebels weer. Krijgen we een Elfstedentocht of niet? We kunnen met zekerheid zeggen, dat wanneer Fokke in de Elfstedentocht-commissie zou zitten, de tocht nooit door zal gaan. Fokke is namelijk iemand die pas gaat schaatsen als het ijs minimaal een meter dik is.

Ter verduidelijking. We hadden in Friesland een mooi schildersbedrijf (inmiddels overgedragen) in de verkoop en Fokke had wel belangstelling. Toen we hem ontmoetten, hadden wij een prima indruk. Goed opgeleid, een goed trackrecord en ruime ervaring als bedrijfsleider bij een schildersbedrijf. En wat tegenwoordig ook nog bijzonder is: hij had meer dan 100.000 euro beschikbaar om te investeren in een bedrijf.

Maar gaandeweg de gesprekken met hem begon het. “Als er nu dit gebeurt of er gebeurt dat.” Wat doen we als een opdrachtgever over een à twee weken geen werkt meer geeft? Stel, één van de schilders wordt over een half jaar ziek. Kan ik dit dan verrekenen met de koopprijs? Zo ging het maar door. Kortom: Fokke is een prima bedrijfsleider, maar geen ondernemer. Het lef om ondernemer te worden, zit niet in hem.

Types als Fokke komen we zo nu en dan tegen. Daarom zeggen wij over deze mensen: ze hebben pas lef om te schaatsen als het ijs een meter dik is. Dus kom je een Fokke tegen bij een overnametraject, dan is de kans groot dat je veel tijd steekt in deze persoon. Maar helaas wordt het nooit wat.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.