#Bedrijfsvoering

Enquête: waarom is een familiebedrijf zo sociaal?

Familiebedrijven, blijkt uit onderzoek, scoren hoog als maatschappelijke onderneming. Ook blijken ze veel aandacht te hebben voor duurzaamheid. Twee jonge onderzoekers willen er achter komen wat dat ‘goede gedrag’ in de praktijk te maken heeft met de waarden die in het familiebedrijf gelden.

De twee onderzoekers zijn de studenten Geurt van Assen (Bedrijfseconomie) en Rosemarie Steenbeek (Small Business and Retail Management), die afstuderen bij het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Windesheim. Het onderzoek gaat enerzijds over de relatie tussen waarden en duurzaam ondernemen binnen familiebedrijven en anderzijds over de relatie tussen subsidies en duurzaam ondernemen.

Duurzaam gedrag

Uit de nieuwste cijfers van het CBS (uitgegeven op 21-04-2017) blijkt opnieuw dat familiebedrijven de ruggengraat van de Nederlandse economie vormen. Daarbij geeft de literatuur aan dat familiebedrijven niet enkel belangrijk zijn voor de economie, maar ook maatschappelijk betrokken zijn. De maatschappelijke betrokkenheid van familiebedrijven is onder andere terug te zien in het duurzame gedrag dat zij vertonen.

Van Assen en Steenbeek onderzoeken waar dit gedrag vandaan komt. Hiertoe hebben zij een enquête opgesteld. Ze zoeken ondernemers in een familiebedrijf om die enquête in te vullen. De gegevens worden anoniem verwerkt. De invullers die daar prijs op stellen krijgen de informatie teruggekoppeld.

De enquête is hier te vinden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.