#Bedrijfsvoering

Factsheets en tools over arbeidscontracten

Op 1 juli 2015 veranderen de regels over (tijdelijke) arbeidscontracten. Om werkgevers en werknemers te helpen wegwijs te worden in de nieuwe wetgeving biedt het ministerie van SWZ hen 14 factsheets over het nieuwe ontslagrecht, 13 factsheets over de wijzigingen in het flexrecht en twee online tools.

De regels worden op een praktische manier uitgelegd, waarbij concrete situaties waarin werkgevers en werknemers zich bevinden of waarover zij vragen kunnen hebben als startpunt zijn genomen. Behalve de factsheets is er een online rekenmiddel waarmee het eventuele recht op en de hoogte van een transitievergoeding kan worden bepaald.

Contractencheck

En er is een ‘Contractencheck’ met advies op maat over de vraag of een volgend contract vast of tijdelijk kan zijn. Al deze informatie en meer is te vinden op de website www.mijnwerkenzekerheid.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.