#Bedrijfsvoering

Facturen maken kost ondernemer onnodig veel tijd

Facturen maken met software gaat twee keer zo snel als handmatig factureren in Word of Excel. Dat blijkt uit onderzoek van Appwiki. Bijna 60% van de ondernemers factureert nog handmatig. Met name jonge ondernemers laten kansen liggen.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat een factuur maken met een factuur- of boekhoudprogramma veel tijd bespaart. Zo kost het ondernemers gemiddeld vijf minuten om met online software een factuur te maken. Met Word of Excel daarentegen kost het gemiddeld elf minuten. Meer dan het dubbele dus.

Facturen en jonge ondernemers

Toch zijn het vooral jonge ondernemers (tot 35 jaar) die facturen vaak nog handmatig maken met Word of Excel. 82% doet dit. Vaak omdat het als startende ondernemer een gratis manier is om te beginnen met factureren. Een belemmering voor de overstap naar software hoeft dit niet te zijn. Er zijn namelijk aanbieders die de software het eerste ondernemersjaar gratis aanbieden.

E-facturatie

Mkb’ers blijken meer gebruik te maken van software voor facturatie dan zzp’ers. Een derde van de mkb-ondernemers zegt echter nog steeds handmatig te factureren, met een gemiddelde factuurduur van bijna negen minuten. E-facturatie kan een oplossing zijn. Met e-facturen kunnen namelijk nog meer handelingen worden geautomatiseerd zodat het facturatieproces sneller verloopt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.