Partnercontent
#Bedrijfsvoering

Financieel beheer voor bouwbedrijven: De belangrijke kwesties rond Crediteuren en Debiteuren

Als eigenaar van een bouwbedrijf ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van de financiële gezondheid van het bedrijf. Het is een uitdagende taak die veel eigenaren ontmoedigend of zelfs beangstigend vinden, en dat is ook wel begrijpelijk als je kijkt naar het aantal geldstromen waarmee je te maken hebt. Het hoeft echter niet spannend zo te zijn. Financieel management gaat over het nemen van slimme beslissingen over de cashflow, uitgaven en inkomsten van het bedrijf. Bouw boekhouding is niet een gebied waar de meeste aannemers naar uitkijken; maar tegenwoordig heb je allerlei software om je daarmee te helpen zoals Creditmanagement software bijvoorbeeld. In deze blogpost leggen we uit waarom financieel beheer cruciaal is voor bouwbedrijven en hoe je eenvoudige maar effectieve oplossingen kan implementeren zonder al te veel tijd te hoeven besteden aan boekhoudkundige taken

Waarom financieel beheer belangrijk is voor bouwbedrijven

Er zijn veel voordelen aan effectief financieel management voor bouwbedrijven, hieronder kan je 4 van de belangrijkste voordelen vinden:
Verbeterde cashflow – Je kan de cashflow beter beheren door risicogebieden te identificeren en er oplossingen voor te vinden.
Verbeterde winst – Beter beheer van je crediteuren- en debiteurenadministratie helpt je de kosten te beheersen en een nauwkeurigere prijsstelling te hanteren.
Gezondere relaties – Door je  crediteuren- en debiteurenadministratie effectief te beheren, kun je een stabielere relatie met de leveranciers en klanten creëren omdat zij je situatie beter zullen begrijpen
Gezonder bedrijf – Door dat je duidelijk overzicht creëert van alle geldstromen is de kans dat je failliet gaat met het bedrijf minder groot, want je weet wat er is dus ook wat je kan besteden en wat je nog moet krijgen.

Debiteuren en crediteuren

Debiteuren en crediteuren zijn de twee belangrijkste rekeningen die je moet bijhouden bij het beheren van de financiële administratie voor bouwbedrijven. Debiteuren zijn de mensen en/of bedrijven die jou geld schuldig zijn, en crediteuren zijn mensen en/of bedrijven die jij geld verschuldigd bent.

Gelukkig heb je tegenwoordig mooie systemen die dit voor je kunnen bijhouden. Je hebt debiteurenbeheer software die voor jou bijhoud of alle debiteuren jou al hebben betaald. Door dit soort software te gebruiken voorkom je dat je voor bepaalde projecten niet wordt uitbetaald. Het zelfde geld voor Crediteuren, hier heb je creditmanagement software. Dit voorkomt dat je problemen krijgt met incasso’s doordat je vergeet te betalen wat je verschuldigd bent. Dit soort systemen zorgen dat het bijhouden van de boekhouding een stuk minder spannend is en minder van je tijd zal innemen.

Dit artikel is partnercontent van Payt Software.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.