#Bedrijfsvoering

Financieel cv geeft duidelijkheid over subsidies

Een document van twee kantjes dat het financiële voordeel bij het aannemen van een werkzoekende precies op een rij zet. Dat is het financieel cv, dat minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft gelanceerd.

Er zijn verschillende regelingen die het voor werkgevers financieel aantrekkelijk maken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Denk aan loonkostenvoordeel, de no-riskpolis, lage inkomensvoordeel, jobcoaching, loonkostensubsidie of een proefplaatsing. Alleen weten werkzoekenden en werkgevers vaak niet precies waar zij recht op hebben en hoe groot hun financiële voordeel is. Het financieel cv moet daarbij helpen.

Online tool

Werkzoekenden hoeven slechts een paar gegevens in te voeren in de online tool. Die produceert automatisch een brief gericht aan de werkgever met daarin de financiële voordelen. Het resultaat kan worden meegestuurd met de sollicitatiebrief of worden besproken bij een sollicitatiegesprek. Werkgevers kunnen de tool ook zelf invullen, aan de hand van gegevens die de werkzoekende aan hen verstrekt.

Extra aanlokkelijk

Minister Koolmees: “Als je weet dat iemand heel geschikt is voor de baan, en je ook nog subsidie kunt krijgen omdat je bijvoorbeeld iemand met een uitkering een kans geeft, dan is het natuurlijk extra aanlokkelijk om hem of haar een contract aan te bieden. Daar hoop ik op. Want met de bloeiende economie kunnen we alle handen goed gebruiken.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.