#Bedrijfsvoering

Gemeenten verkopen steeds meer grond aan particulieren

Gemeenten verkopen steeds meer woningen aan particulieren en niet langer aan projectontwikkelaars. Dat meldt het Financieele Dagblad. Steeds minder projectontwikkelaars wagen zich aan grote projecten; kleinschalige projecten worden nog wel gestart.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten bevestigt bij BNR Radio dat de verkoop van grond inderdaad verschuift naar kleinschalige opdrachtgevers. Concrete cijfers hebben ze echter niet.

Noodzaak

De verkoop van grond is uit nood geboren. De meeste gemeenten zitten met een enorme hoeveelheid grond waar de komende jaren 4 miljard op afgeschreven moet worden. De kavelverkoop aan particulieren levert weliswaar niet veel op en kost in verhouding veel tijd, maar hoe meer grond er verkocht wordt, hoe minder verlies de gemeenten maken. En het betekent natuurlijk meer werk in de bouwsector en kansen voor aannemers.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Welstandsvrij

Vaak worden de percelen aan particulieren welstandsvrij verkocht. Zo ontstaan er wijken met een ander uiterlijk dan wanneer een projectontwikkelaar verantwoordelijk is voor het geheel.

Bron: Financieele DagbladBNR Radio

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.