#Bedrijfsvoering

Hart voor bouwen: Alwie Mulder

(Foto's: Ronald Hissink)

Mulder Aannemersbedrijf uit het Twentse Beckum vierde op 16 september met personeel en aanhang het 60-jarig bestaan. Directeur Alwie Mulder geeft al 36 jaar leiding aan het bedrijf. “De bouw blijft boeien. Als ik de passie voor dit werk niet meer heb, stop ik resoluut.”

Alwie Mulder zag in 1963 het levenslicht. In hetzelfde jaar stond zijn vader aan de wieg van aannemersbedrijf Vossebeld-Mulder. “Hij moest 36 jaar geleden vanwege gezondheidsproblemen terugtreden. Het was al wel de bedoeling dat ik ooit het bedrijf zou overnemen, maar door de ziekte van mijn vader was dat moment eerder daar. Als 24-jarige jongen ben ik maar gewoon vol gas aan de bak gegaan”, haalt Alwie Mulder herinneringen op.

Jarenlang was dat ook zijn credo: ‘Vol gas vooruit’. “Ik maakte lange werkdagen.” Inmiddels heeft de algemeen directeur zijn werkweken weten terug te brengen tot zo’n 40 à 50 uur, mede omdat hij in Bas ter Avest als commercieel directeur en Ard Nieland als technisch directeur zijn opvolgers heeft gevonden. “Ik weet dat het bedrijf in goede handen is en dat maakt het voor mij makkelijker een stap terug te doen.”

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.