#Bedrijfsvoering

Hart voor bouwen: Jetze Lont en Gerard van der Duim

Jetze Lont (rechts) en Gerard van der Duim vormen samen de directie van Aannemersbedrijf Lont.

Aannemersbedrijf Lont heeft een missie: het wil zuinigheid weer glans geven. Het bouwbedrijf uit Sint Annaparochie, in 2022 goed voor een omzet van 70 miljoen euro, grijpt het 100-jarig bestaan aan om die missie uit te dragen.

Geef zuinigheid weer glans. Waarom is dat voor Lont belangrijk?

Jetze: “Dit jaar is het 100 jaar geleden dat oerpake Arjen Lont een timmerbedrijf begon. Met hard werken en zuinig leven heeft hij zijn bedrijf opgebouwd. Ook de generaties na hem hadden die instelling. Zonder de zuinigheid van die generaties zou Lont niet meer bestaan. Zuinig wordt vandaag te dag teveel verward met krenterig en te weinig met spaarzaam. We moeten bewust omgaan met wat we hebben. Dat betekent zuinig zijn op onze mensen, onze toegewijde partners, op onze opdrachtgevers, op onze ketenpartners, en op de mensen die dagelijks gebruik maken van onze bouwwerken. Maar ook zuinig zijn op materialen en de omgeving.”

Gerard: “Het past ook bij rentmeesterschap, de kern van ons bestaansrecht. Voor Lont is bouwen geen doel op zich, maar een manier om bij te dragen aan een leefbare omgeving. Daarop voortbordurend hebben we een aantal jaren geleden de Kluer-filosofie ontwikkeld.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.