#Bedrijfsvoering

Heeft u voldoende grip op de tent?

Ondernemers die willen weten hoe zij er financieel voor staan, krijgen hier inzicht in met de whitepaper ‘Hoe houd ik als ondernemer grip op de tent’. De publicatie is bij de start van de Week van de financiën – van 13 tot en met 17 februari – uitgebracht door MKB-kredietcoach.

De whitepaper is een antwoord op het recent verschenen onderzoek van de Kamer van Koophandel met als titel ‘Grip op de tent’. Dit onderzoek laat zien dat ruim 60%van de mkb-ondernemers en ruim 50% van de zzp’ers de afgelopen drie jaar te maken kregen met een situatie waarin zij niet in staat waren om aan hun financiële verplichtingen te voldoen. Daarnaast blijkt dat ondernemers te weinig rekening houden met het reserveren van een appeltje voor de dorst. Daardoor loopt hij het risico dat hij niet kan stoppen op het moment dat hij dit wil.

Een ander aandachtspunt betreft de kortere termijn. Hoewel ondernemers voldoende inzicht in hun bedrijfsresultaten hebben, vergeten ze tijdig actie te ondernemen. Waardoor er onnodig geld wegvloeit uit de onderneming.

Verbeteringen

De whitepaper geeft de ondernemer inzicht in waar verbeteringen mogelijk zijn. Daarbij wordt er op drie onderwerpen ingezoomd: de kennis die de ondernemer heeft van bepaalde financiële onderwerpen, de organisatie van geldzaken van de ondernemer, en de mate waarop de ondernemer stuurt op zijn financiële resultaten.

Kredietpaspoort

Voor wie een diepgaand, geobjectiveerd en gevalideerd antwoord wil krijgen op de vraag of hij voldoende grip op de tent heeft, is er het Kredietpaspoort. Na invulling hiervan weet de ondernemer hoe hij er nu voor staat. Samen met de MKB-kredietcoach kan hij vervolgens een plan van aanpak opstellen om er voor te zorgen dat zijn resultaten verbeteren.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.