#Bedrijfsvoering

Het in- en uitlenen van werknemers in Duitsland

Met uitzendpersoneel de grens over? Nederlandse bedrijven moeten zich realiseren dat zij voor het werken met uitzendkrachten in Duitsland een vergunning nodig hebben. De details zijn in de Duitse uitzendwet (Arbeitnehmerüberlassungsgesetz, AÜG) geregeld.

Deze en andere vraagstukken komen aan de orde tijdens de Duitsland-Borrel van STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater op 19 juli a.s. in Kleve.

Uitzendwet aangepast

De Duitse uitzendwet (AÜG) is sinds 1 april 2017 aangepast. Voorheen kon equal pay in Duitsland voor onbepaalde tijd worden voorkomen. Tegenwoordig is echter in principe na 9 maanden de inlenersbeloning van toepassing. Daarnaast kan een uitzendkracht nu nog maximaal 18 maanden bij dezelfde inlener werkzaam zijn.
Deze regelingen en een aantal andere wijzigingen, met name de implicaties van het Arbeitnehmer-Entsendegesetz (AEntG), kunnen invloed hebben op de kostprijscalculatie. Het is daarom raadzaam te toetsen, of deze ook na de wetswijziging nog winstgevend is.

Vraagstukken zoals bovengenoemde komen aan de orde tijdens het betoog van Torsten Viebahn, Fachanwalt für Arbeitsrecht, tijdens de ‘Duitsland-Borrel’ bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater in Kleve op 19 juli 2017. Nederlandse ondernemers die in Duitsland zaken (willen) doen, kunnen hier hun vragen voorleggen aan de aanwezige advocaten en belastingspecialisten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Informatie en aanmeldingsformulier: www.strick.de

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.