Partnercontent
#Bedrijfsvoering

Hoe kom je aan betrouwbaar (tijdelijk) personeel?

(Foto: Pexels)

Druk druk druk, want het zijn gouden tijden in de bouw. Eigenlijk gaat het voor de bouwsector zelfs allemaal iets te goed, want waar moet je nog mensen vandaan halen om alle projecten die je hebt aangenomen uit te voeren? Was het een paar jaar geleden nog zoeken naar voldoende opdrachten om je bedrijf op de been te houden, nu zitten we met zijn allen in een totaal tegenovergestelde werkelijkheid. We lopen ons de benen uit het lijf, steeds achter de feiten aan. Van klus naar klus, van bouwoverleg naar offerte en van sollicitatiegesprek naar bijeenkomst voor eerste paal of hoogste punt. En natuurlijk is het fijn om het druk te hebben, dus we klagen niet, we pakken aan.

Nee zeggen tegen opdrachtgevers doe je liever niet. Maar wat je belooft moet je ook waar kunnen maken en goed. Je hebt dus betrouwbare mensen nodig die de klussen die jij aanneemt, uitvoert volgens jouw normen. Bouwpersoneel is schaars en het kost tijd en moeite om de juiste mensen te vinden. De arbeidsmarkt is ook in de bouwsector flink veranderd. Steeds meer mensen werken in de bouw als zzp-er of freelancer. De puzzel om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en de planning rond is er niet makkelijker op geworden. En het is ontzettend vervelend als een project vertraging oploopt terwijl je bijna iedereen die je nodig hebt, hebt geregeld, maar alleen de bouwopruimer vacature niet ingevuld krijgt. 

Je staat er niet alleen voor

Misschien is dit voor jou het juiste moment om te besluiten een gespecialiseerd bureau in de arm te nemen dat je helpt bij het vinden van goed tijdelijk personeel. Binck is zo’n bureau. Gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van werknemers en werkgevers in de bouw en in verkeer. Ook als je werk zoekt in de bouw voor personeel dat even niet voor jou aan het werk kan, kan Binckwerk uitkomst bieden. Het bureau werkt met een vaste pool van werknemers die er zelf voor kiezen om op deze manier hun werk te doen. Afwisselend en steeds snel schakelen en inspelen op nieuwe uitdagingen. In onverwachte situaties zoals bij ziekte kun je als aannemer via het netwerk van Binck terugvallen op tijdelijke invallers en toch gewoon doorgaan en de planning halen. Natuurlijk is de persoonlijke match ook belangrijk bij het aannemen van personeel en uiteindelijk blijf jij als opdrachtgever degene die het laatste woord heeft.

Het bureau zorgt ook voor de juiste scholing van het personeel en de benodigde papieren voor de werknemers. Dat scheelt je een hoop werk en zorgen. De selectie van goed gekwalificeerd en vooral ook gemotiveerd personeel kun je met een gerust hart overlaten aan een bureau dat daarin is gespecialiseerd. In deze tijden waarin maximale inzet en maximale flexibiliteit van iedereen wordt gevraagd terwijl je ondertussen toch aan alle regelgeving rondom veiligheid, kwaliteit en goed werkgeverschap moet voldoen is een beetje hulp van gespecialiseerde mensen geen overbodige luxe.

Dit artikel is partnercontent van Binckwerk.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.