#Bedrijfsvoering

In de nieuwe Aannemer…

Een nulenergie-woning in een dorp nabij Keulen is nu een jaar bewoond. Ing. Henk Wegkamp (Dantuma-Wegkamp) maakt in het nieuwe nummer van Aannemer de balans op. Wat is er berekend en wat is het werkelijke verbruik?

Specialistenwerk op de cover: Bresser verschoof met behulp van vijzels een deel van een gloednieuwe school op de Zuidas. De gemeente Amsterdam besloot bewust om bouwdeel A van het Internationaal KindCentrum (IKC) op een tijdelijke plaats te bouwen en 15 maanden later 30 meter te verplaatsen. Verplaatsen van bouwdeel A bleek voordeliger dan tijdelijke huisvesting. Toevallig ook op de Zuidas: de bouw van appartementencomplex Intermezzo door ERA Contour. In het oog springend zijn de royale buitenruimtes. De balkonplaten hiervoor zijn Dycore breedplaatvloeren met betonnen randbekisting, waaraan speciaal voor dit project een aantal voorzieningen zijn toegevoegd. In het artikel worden de specificaties uit de doeken gedaan.

In Aannemer ook aandacht voor marketing: bouwbedrijven hebben vandaag de dag allemaal een website, maar ze weten niet wie er een bezoek brengt aan hun website en vooral ook waarom. Daardoor laten ze veel geld liggen. Zonde! Laat je website voor je werken, is de boodschap van zelfbenoemd ‘Klantenluisteraar’ Frans Reichardt, die in een interview tekst en uitleg geeft.

Vakblad Aannemer elke maand ontvangen? Klik hier voor een (proef-)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.