#Bedrijfsvoering

In de nieuwe Aannemer…….

Bij de oprichting van MBS Hybrid Casco drie jaar geleden was het de droom: een prefab betoncasco met alles erop en eraan, dat voldoet aan de eisen op het gebied van energiezuinigheid en luchtdichtheid. “Inmiddels is die droom werkelijkheid”, zegt Jan Nieuwenhuis, verantwoordelijk voor de engineering en ontwikkeling van het systeem.

Het Prefab Plus concept, zoals het heet, siert de cover van de nieuwe editie van vakblad Aannemer die nu uit is. MBS leverde de casco’s aan Bouwbedrijf Van Laar bij de bouw van een rijtje woningen in Emst. Nieuwenhuis geeft in het coververhaal tekst en uitleg over het casco, waarvoor onder meer een nieuw vloersysteem is ontwikkeld.

EnergiePrestatieGarantie

Prestatiegaranties zijn in opkomst in de bouw. Zo heeft BouwGarant de EnergiePrestatieGarantie ontwikkeld. Deze bevindt zich nog in de pilotfase, maar Bloemendal Bouw uit Leusden zette deze garantie in bij een nul-op-de-meterrenovatie in Amersfoort. Directeur Jan Costa vertelt hoe hij dat heeft aangepakt. “Wat ik niet wil, is een discussie of een hoger uitgevallen rekening te wijten is aan gebouwgebonden energieverbruik, want dan heb ik dus iets fout gedaan, of komt omdat de bewoner ineens langer is gaan douchen.”

En verder…

In september start een nieuwe serie BouwLokalen over biobased bouwen. In aanloop daar naartoe een verhaal met een van de sprekers, Winfried Molthoff van aannemersbedrijf Molthoff uit Wijk bij Duurstede. Hij bouwt op basis van kalkhennep en is de drijvende kracht achter een conceptwoning die in ontwikkeling is.

Nieuws op het gebied van gereedschap is er ook: Bosch toonde op een innovatiebijeenkomst in Frankfurt allerlei nieuwe ontwikkelingen, met een hoofdrol voor sensoren die in het handvat van een machine wordt gestopt. En allerlei apps die iets kunnen met de informatie die met die sensoren wordt verzameld.

Vakblad Aannemer elke maand ontvangen? Klik hier voor een (proef-)abonnement.

 

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.