#Bedrijfsvoering

In het nieuwe nummer van Aannemer….

?????????????

Meten en interpreteren van data geeft bouwers en installateurs nieuwe mogelijkheden om storingen te voorkomen, energieverbruik te voorspellen en bedrijfsprocessen te verbeteren. Zo is calculator en werkvoorbereider Wouter Hooghiemster van Bouwbedrijf Jan Hooghiemster – de man op de cover van het nieuwe nummer van Aannemer – zeer content met de online tool Bouw7.

“Het werkt voor ons als een digitaal dossier, dat jaren later nog openheid van zaken geeft over het project”, zo legt hij uit in het verhaal waarin een aantal interessante ontwikkelingen op dit gebied op een rij worden gezet.

Andere interessante ontwikkeling: de opvolger van Arbouw heet Volandis. Dit nieuwe kennis- en adviescentrum heeft iets nieuws geïntroduceerd: de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA), als aanvulling op de traditionele PAGO. In het nieuwe nummer is te lezen hoe dat in zijn werk gaat.

Meer personeelsissues: wordt talent door grote bouwbedrijven weggeplukt? We zetten vier pré’s op een rij waarmee het midden- en kleinbedrijf in de bouw nieuw personeel over de streep kan trekken.

Vakblad Aannemer elke maand ontvangen? Klik hier voor een (proef-)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.