#Bedrijfsvoering

‘Kennis ligt op de werkvloer’

René Kesselaar: “Iedereen is verantwoordelijk.”

Bij aannemer Kesselaar & Zn. heeft niemand een functieomschrijving op zijn visitekaartje staan. Dat kadert rangen en standen binnen een bedrijf maar te veel af, vindt directeur René Kesselaar, en dat is precies wat er verkeerd gaat in de bouw. Te veel ego bovenin de piramide, terwijl de kennis op de werkvloer ligt. Dáár gebeurt het.

Zijn reactie bij het maken van de interviewafspraak is veelzeggend. Zeker, hij kan zelf het verhaal over de werkwijze van het bedrijf wel vertellen en is zonder meer bereid dat te doen, maar “vraag nu de jongens ook eens wat ze vinden van de manier waarop we hier werken”. Waarvan akte.

Aannemer René Kesselaar wil ‘de bouw op zijn kop’ zetten, zoals het motto van het Alkmaarse bedrijf luidt. Niet alleen door de piramide om te draaien in zijn eigen bedrijf, maar in het hele proces. Zeven jaar geleden zette Kesselaar vol in op structurele ketensamenwerking met opdrachtgevers en vaste onderaannemers. Hij had de buik vol van de traditionele hiërarchie, arrogantie en denkwijze in de bouw en stelde zich als doel die te doorbreken.

Gebruikmaken van de kennis van alle ketenpartners – van opdrachtgever tot vaste onderaannemers – levert winst op, is de overtuiging. “Het grote probleem van de bouw is dat ze alleen denkt in winst, risico en faalkosten. Terwijl de vraag moet zijn: hoe gaan we het maken en met wie gaan we het maken?”

De nieuwe werkwijze legt het bedrijf tot dusver geen windeieren: Kesselaar & Zn. groeide de afgelopen jaren flink. Een knappe prestatie in een lastige tijd.

‘Ze regelen alles zelf’

Zoals een gespecialiseerde ketenpartner de meeste kennis heeft van zijn werk en hoe hij dat het beste kan uitvoeren, en daarin ook zijn verantwoordelijkheid neemt in de keten, zo geldt dat ook binnen het bedrijf. Medewerkers in een bouwbedrijf weten heel goed wat ze moeten doen en hoe ze dat het beste kunnen doen. “Ik doe hier eigenlijk niet zoveel”, zegt Kesselaar dan ook enigszins gekscherend. “De jongens nemen zelf projecten aan en regelen alles zelf.”

Tekenend wellicht is dat de 30 werknemers geen functieomschrijvingen op hun kaartjes hebben staan. “Dat is omdat we allemaal moeten leren om over onze discipline heen te stappen. Iedereen is verantwoordelijk. Een gebouw bouwen we met een team.”

Veel managers en directievoerders gaan voor ‘ik, eigen en mezelf’, zegt Kesselaar. Ze zouden transparanter moeten zijn en eens wat vaker op de werkvloer hun oor te luister moeten leggen. “Er wordt door veel van hen niet geluisterd naar de mensen op de vloer. En als alle kennis boven de werkvloer blijft hangen, dan blijft de bouw dezelfde fouten maken. Je moet die twee op hetzelfde niveau zien te krijgen.”

Medewerkers

Dus wat vinden de medewerkers er zelf van? Danny Weijsenborn is afkomstig uit de metaal en binnen Kesselaar & Zn. verantwoordelijk voor klein onderhoud (“wandjes, lekkages, keukens”). Niet alleen de uitvoering neemt hij voor zijn rekening, onder meer ook het maken van afspraken met bewoners. “Ik bel ze om te vragen wanneer ze kunnen en leg ze uit wat de werkzaamheden inhouden.”

Daarnaast is hij deels planner en voorman. “Het leuke van dit vak is dat ik dat allemaal zelf mag doen en beslissen. Maar als ik vragen heb, schroom ik niet om die te stellen. In die zin is er back-up in het bedrijf. Ik kan immers niet alles weten.”

Martijn Min is op kantoor verantwoordelijk voor onder meer het financieel beleidsplan van de aannemer en het monitoren van de werkprocessen. Zo benchmarkt Kesselaar doorlopend alle processen door vragen te stellen over samenwerking aan ketenpartners. Met als eeuwige insteek: wat kan er beter?

Ook kijkt Min naar het verloop van de communicatie met bewoners. Zijn ze tevreden over de communicatie? Zijn er verbeterpunten? “Daarbij zelf bedenken wat je doet en hoe je dat doet, vind ik prettig. Als ik bevestiging of sturing nodig heb, dan vraag ik daarom. Zo geldt dat voor iedereen in het bedrijf.”

Nigel de Maijer tot slot is timmerman, maar wat doet hij eigenlijk niet? Calculatie, werkvoorbereiding, uitvoering, facturen controleren. Veel verantwoordelijkheid. Tot tevredenheid van hemzelf: “Ik wil graag groeien en daar is hier alle ruimte voor. Als je vertrouwen krijgt, werk je prettiger.”

Via het loopbaantraject van Fundeon werd overigens duidelijk dat hij kandidaat was voor een HBO-traject uitvoerder/projectleider. Die opleiding volgt hij momenteel.

Jong

Opvallend: het zijn veelal jonge medewerkers. Maar dat blijkt helemaal geen toeval. Kesselaar: “Als je kijkt naar hoe jongeren communiceren, zijn zij veel transparanter dan oudere werknemers. De bouw is een conservatieve sector en de groep van 45 tot 65 is opgegroeid in een cultuur van ‘ik, eigen en mezelf’. Hoe ga je iemand die conservatief is transparant maken? We hebben daar een mooie mix van gemaakt. Jong vult oud aan en andersom. Zo gaan de ouderen de jongeren begrijpen, want in de jeugd zit onze toekomst.”

1 reactie op “‘Kennis ligt op de werkvloer’

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.