Partnercontent
#Bedrijfsvoering

Kies de energieleverancier en zorgverzekering die bij je passen

Wie bewust leeft, kiest vaak voor niet onnodig energie verspillen en geen geld uitgeven aan zaken waar je geen gebruik van maakt. Dat betekent de juiste energieleverancier die past bij jouw situatie en dat geldt ook voor je zorgverzekering. We laten ze hier allebei de revue passeren.

Duurzaam bouwen is niet alleen populair, maar ook enorm belangrijk. Minder CO2 uitstoot en minder waterverbruik zorgen ervoor dat we een kleinere footprint achterlaten en daarmee het milieu zo veel mogelijk sparen.

Wie hier dagelijks mee te maken heeft in zijn of haar werk, in de bouw bijvoorbeeld, zal zich ook in eigen huis meer en meer bewust worden van duurzaamheid van de eigen woning en het energieverbruik. Een goede zaak, want niet alleen bij de bouw van nieuwe woningen, ook in bestaande woningen is er veel mogelijk om zuinig met energie om te gaan.

Isoleer je huis

Een advies waar je niet lang over na hoeft te denken en makkelijk toe te passen is: zorg dat het huis goed is geïsoleerd. Dat is voor iemand die werkzaam is in de bouw niets nieuws. Wie echter in een bestaande woning woont, komt nogal eens slecht geïsoleerde wanden tegen, vloeren en het dak. Het tocht zo hier en daar en daarmee vliegt de warmte eruit. Zonde. Zorg ervoor dat er isolatie wordt aangebracht.

Daarnaast zijn overstappen van gas op elektrisch koken een goede zet. Gas is immers duurder dan elektra en het vervuilend. Maak ook zo min mogelijk gebruik van de wasdroger, het is een van de meest energieverslindende apparaten in huis. Hang de was, zodra het kan, buiten te drogen.

Kies voor het uitzetten van alle mogelijke apparaten die eerder altijd op stand-by stonden zoals de televisie, de printer, de radio en ga zo maar door. Kies voor spaarlampen of liever nog ledlampen en zet de verwarming een graadje lager. Meestal gaat dat prima en heeft niemand het koud.

Overstappen loont

Als je dat allemaal doet is het nog een kwestie van de juiste energieleverancier kiezen die past bij jouw persoonlijke situatie. Energie vergelijken loont zich altijd. Vaak kan een gemiddeld huishouden er wel 450 euro per jaar mee besparen.

Het is aan te raden dit niet een keer in de paar jaar te doen, maar ieder jaar op zoek te gaan naar de juiste energieleverancier. Overstappen loont zich, want je kunt gebruik maken van mooie aanbiedingen. En als je dan toch bezig bent om over te stappen naar een andere energieleverancier, dan is het goed om ook andere aspecten van het dagelijks leven hierin mee te nemen. Wat dacht je van goedkope energie?

Lichamelijke klachten vanwege zwaar werk in de bouw

Eind dit jaar is dat weer mogelijk en ook dat kan van belang zijn voor je portemonnee én de juiste verzekering die past bij jouw situatie. Elk jaar zijn er namelijk weer andere zaken die prioriteit hebben. Ben je goed gezond dan is een heel uitgebreid pakket misschien helemaal niet nodig en kun je met een beperkter én minder kostbaar verzekeringspakket toe. Is er sprake van een aandoening of zijn er vanwege je zware werk in de bouw klachten waarvoor je mogelijk komend jaar een fysiotherapeut nodig hebt, dan is het handig dat in je pakket op te nemen. Daarop besparen is dan juist niet aan te raden. Kies dan voor een verzekeraar die je op dat gebied het meest gunstige verzekeringspakket aanbiedt.

Al met al is het vergelijken van energieleveranciers en (zorg)verzekeraars belangrijk. Je kunt er geld mee besparen en de pakketten zoveel mogelijk afstemmen op jouw behoeften.

Dit artikel is partnercontent van Overstappen.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.