#Bedrijfsvoering

Kiespijn

Wanneer ik een afspraak heb met een ondernemer kom ik regelmatig tot dezelfde conclusie. Waarom komen ze zo laat tot de slotsom dat ze graag de mening van een buitenstaander willen horen over hun vraag en dus probleem?

Ik vergelijk het met kiespijn hebben en dan pas in allerlaatste instantie naar de tandarts gaan. Waarom niet zo nu en dan een ‘controlebeurt’? Een aspirientje of een spoelbeurt met jonge jenever helpt slechts tijdelijk bij kiespijn. Dat laatste was overigens altijd een tip van mijn opa.

Door te wachten, wordt het probleem vaak alleen maar groter en verslechtert de financiële positie. In sommige situaties is het al zo erg, dat ik er ook niets meer aan kan doen. Wij als Olde Hartman Advies B.V. bieden bijvoorbeeld voor kleine bedrijven gratis een organisatie-quickscan aan. Het aantal telefoontjes daarvoor is echter zeer beperkt en dit jaar op de vingers van één hand te tellen.

Ja, het klopt. Onze ondernemers zijn ontzettend druk met allerlei werkzaamheden en de dagelijkse problemen. Door niet vooruit te denken, is het morgen weer druk, omdat je steeds achter de feiten aanloopt. Dus doorbreek die dagelijkse drukte en richt je een paar keer (minimaal één keer) per week op het vooruitdenken.

Lees ook regelmatig de nieuwsbrief van uw werkgeversorganisatie. Deze mensen zien het als hun taak om u zo efficiënt mogelijk te informeren over de huidige belangrijke zaken. Ik weet dat ze regelmatig een bepaalde onderwerp goed behandelen, maar toch zijn er ondernemers die de eerste lijn bellen en een vraag stellen die allang diverse keren in de nieuwsbrief is behandeld.

Als u te druk bent, is mijn tip: inventariseer eens wat u elke dag doet. Stel uzelf vervolgens de vraag of het wel wenselijk is dat u dit moet doen. Wellicht kan iemand anders in uw bedrijf wat van u overnemen.

Ik hoop dat deze column een bijdrage levert aan uw bewustzijn tot het aanvragen van een ‘controlebeurt’. Of zal ik u anders het telefoonnummer geven van uw tandarts?

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.