#Bedrijfsvoering

Kleinbedrijf Index toont knelpunten en oplossingen voor kleine aannemers

Lex van Teeffelen: “Hoge energiekosten, verstoorde aanvoerketens, gebrek aan geschoold personeel en kapitaalgebrek zijn de belangrijkste bedreigingen.”

De Kleinbedrijf Index, een initiatief van Hogeschool Utrecht, Qredits en ONL, voorspelt moeilijke tijden voor veel zzp’ers en kleine ondernemers. Het goede nieuws? Problemen kunnen vaak worden afgewend door de juiste financiële keuzes te maken. De conclusies kunnen volgens onderzoeker Lex van Teeffelen een barometer zijn om het kleinbedrijf de winter door te helpen.

In het bepalen van hun financiële koers zijn veel kleine ondernemers het spoor bijster. Om de haverklap worden ze getroffen door problemen die ze niet zagen aankomen en waar ze geen invloed op hebben. Een vrachtschip ligt dwars in het Suezkanaal en de supply chain stokt in Winschoten of – wie zal het zeggen – Kerkdriel. De inflatie tikt een nooit verwachte 17 procent aan en de klant houdt de hand op de knip. En dan die energieprijzen. Gaan ze stijgen? Of toch weer dalen? Komt er een prijsplafond? Of toch maar niet? Laait de onzekerheid rond het virus weer op? Het regent economische en ecologische onzekerheden. Ondertussen moeten er verstandige keuzes worden gemaakt.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.