#Bedrijfsvoering

Koffieautomaat als breekpunt

Niet alle kennismakings- en vervolggesprekken resulteren uiteindelijk in een overname. Het toch niet voldoende aansluiten van beide partijen of er niet uit komen qua overnameformule kunnen hieraan ten grondslag liggen.

In het normaal zo nuchtere Noorden van het land ontstond er wel een heel bijzonder breekpunt. Na een viertal gesprekken waren alle overnamecontouren opgesteld en werd hierop de hand gegeven. In de vijfde afspraak zouden de ondernemers onderling over de meer operationele zaken de puntjes op de i zetten. Onsuccesvol, want de heren kregen discussie over een luxe koffieautomaat met koffiebonenabonnement. Verkoper wilde het contract hiervan niet opzeggen, terwijl de koper een Senseo apparaat voorstelde om de algemene kosten te verlagen. Emotie en eigenwijsheid namen het over; het werd een breekpunt en de overname kwam op losse schroeven.

In overnamebesprekingen ligt altijd het gevaar op de loer dat er te veel nadruk op, wel relevante, maar erg kleine zaken wordt gericht. Het totaalplaatje wordt dan uit beeld verloren, terwijl het juist de optelsom is van alle overnamecontouren die de win-win dient te vormen. Probeer dus als (ver)kopende partij ook zelf het overzicht te houden op de som der delen. Er zullen namelijk altijd elementen zijn die u graag anders had gezien.

Nationale Schildersvakprijs 2020

In het hoge Noorden zijn partijen, nu wel weer in aanwezigheid van adviseurs, toch weer met pijn en moeite aan tafel gegaan. Er kwam gelukkig uiteindelijk overeenstemming en hoe ironisch ook, vond dit plaats onder het genot van een goede kop koffie uit de betreffende koffieautomaat.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.