#Bedrijfsvoering

Kwaliteitsborging centraal in nieuwe Aannemer

Met de komst van de wet private kwaliteitsborging staat er ook een nieuwe beroepsgroep op in de bouwsector: de kwaliteitsborger. Een nieuw paar ogen dat meekijkt met het werk van de bouwer. Vakblad Aannemer sprak er drie over hun manier van werken, ervaringen tot dusver en verwachtingen.

“Hoe beter wij de aannemer equiperen, hoe makkelijker wij straks onze rol als borger kunnen vervullen”, zegt Jan Pieter van Dalen van Nieman Kwaliteitsborging in het coververhaal van het themanummer, waarin ook gBOU. en PlanGarant voor het voetlicht komen.

Kwartiermaker Hajé van Egmond van het Instituut voor Bouwkwaliteit roept in een interview aannemers op om zich vast te oriënteren op deze kwaliteitsborgers en te oefenen met het nieuwe stelsel. Lamers Aannemingsbedrijf uit Veldhoven moet dat zelfs al: het bedrijf bouwt in Eindhoven, een pilotgemeente, een project van negen woningen waarover al eerder deze (afl. 1, afl. 2) verhalen verschenen. In dit nummer het vervolg van deze serie. Verder een artikel met veelgestelde vragen.

Door één zin in het nummer kan in ieder geval een streep: verwachting is dat dit bij verschijning van dit blad is gebeurd. Dit slaat op het toezenden van de wet aan de Tweede Kamer. Dat is, zo is sinds vorige week woensdag duidelijk, nog niet het geval. [Update: inmiddels is er wel een brief van Blok waarin hij aankondigt voornemens te zijn om dit binnenkort te doen]

Dampopen bouwen, DBA en omgang met klachten

Verder in dit nummer van Aannemer onder meer: Henk Wegkamp over de zin en onzin van dampopen bouwen, de nieuwe wet DBA en een artikel van online marketing expert Inge Sijpkens over omgaan met klachten via internet en social media. Let op uw brievenbus!

Aannemer elke maand ontvangen? Klik hier voor een (proef-)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.