#Bedrijfsvoering

Kwaliteitskeurmerk voor zzp-bemiddeling

Bemiddelaars van zelfstandigen kunnen zich voortaan met een keurmerk op kwaliteit onderscheiden. Dankzij het keurmerk, ontwikkeld door branchevereniging NBBU, weten zzp’ers en opdrachtgevers bij wie ze terecht kunnen voor correcte zzp-bemiddeling.

Veel opdrachtgevers regelen de inhuur van zzp’ers via een bemiddelaar, maar de kwaliteitseisen van de dienstverlening waren tot dusver onduidelijk. De NBBU startte daarom in april 2016 een pilot om certificering voor bemiddeling van zelfstandigen te ontwikkelen. De bedrijven die hieraan deelnamen, mogen zich nu als gecertificeerde zzp-bemiddelaars profileren en het nieuwe keurmerk gebruiken.

Het keurmerk wordt toegekend na keuring door een geaccrediteerde controle-instelling. Hierin worden onder meer de aan de zzp’er gestelde voorwaarden, transparantie in de dienstverlening en gebruikmaking van een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst meegenomen. Het keurmerk is een garantie dat de dienstverlening van zzp-bemiddelaars juist en betrouwbaar is.

Het is de bedoeling dat de certificering uiteindelijk een zelfstandig keurmerk wordt, dat voor iedereen beschikbaar is. Bedrijven die het keurmerk willen voeren, kunnen zich hiervoor bij de NBBU melden.

3 reacties op “Kwaliteitskeurmerk voor zzp-bemiddeling

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.