#Bedrijfsvoering

Laag btw-tarief per 1 juli opgeheven

Het kabinet houdt vast aan de tijdelijkheid van het verlaagde btw-tarief op bouw- en renovatiewerkzaamheden. De regeling wordt per 1 juli opgeheven. Een motie in de Tweede Kamer haalde het niet.

Stef Blok (minister van onder andere Wonen), was altijd al zeer strikt over zijn opvattingen: de verlaagde btw op arbeid bij bouw- en renovatiewerkzaamheden was een tijdelijke maatregel om de gevolgen voor de bouw van de economische crisis te verzachten. De regeling is al een keer verlengd en zou 1 op juli definitief eindigen.

Lobby

De laatste maanden ontstond een lobby van werkgevers (waaronder VNO/NCW. MKB Nederland, Bouwend Nederland en OnderhoudNL), van de vakbonden FNV en CNV en van de organisaties van zzp’ers (met name Zelfstandigen Bouw) om het lage tarief tenminste voor enige tijd te handhaven. Dat leidde tot een motie in de Tweede Kamer van Henk Krol (50Plus) die de regering daartoe opriep.

Die motie heeft het niet gehaald; hij werd verworpen met 81 tegenstanders tegen 65 voorstanders. De tijdelijke regeling loopt dus regulier af.

2 reacties op “Laag btw-tarief per 1 juli opgeheven

  1. Hoewel ik zakelijk blij geweest ben met de tijdelijke btw verlaging waardoor de onderhoudsmarkt een tijdelijke boost heeft gekregen blijf ik persoonlijk tegenstander van het oneigenlijk gebruik van het lage btw tarief. Het lage btw tarief behoort t.b.v. te zijn op de aanschaf van eerste levensbehoeften; voeding – water – huisvesting – verwarming – kleding. Door de wildgroei aan oneigenlijk gebruik dreigt nu het hele lage btw tarief te verdwijnen waarmee juist de doelgroep van de PvdA het hardst wordt gepakt.

  2. Ach ik kan vanaf 1Juli wel op vakantie gaan voor een paar welen totdat die btw weer een beetje in de luwte ligt.!

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.